Izaberite vrata za 1 minut!

Salon - Ustanička 230d, Zvezdara, Beograd

Salon - Radnička 37, Čukarica, Beograd

NAVIGACIJA

Zvučna izolacija – Privatnost doma uz maksimalnu sigurnost

zvučna izolacija ram international 1

Podeli tekst na društvenoj mreži:

Zvučna izolacija doma, pored termoizolacije predstavlja jednu od najvažnijih stavki prilikom renoviranja i uređenja stana ili kuće.

Kada se odlučite za kupovinu novog doma, potrebno je da učinite sve kako biste se osećali prijatno i komforno. Buka može značajno da pokvari ličnu impresiju, a od glasnih komšija je teško pobeći. Bilo da živite u kući ili stanu, okolni stanari mogu da Vam remete mir, ali postarajte se da do toga ne dođe.

Ukoliko živite u kući, izvesno je da ćete imati manje poteškoća sa bukom, jer nemate komšije koje žive na spratu ispod ili iznad Vas. Ukoliko, pak, živite u stanu, neminovno je da ćete imati probleme sa bukom koja dopire iz okolnih stanova. Ipak, ukoliko koristite adekvatna vrata, Vaš problem biće znatno manji. Osećaćete se bezbrižnije, mirnije i komfornije.

Šta je zagađenje životne sredine bukom? 

Zvuk je oblik vibracione energije koja putuje putem vazduha, tečnosti ili čvrstim materijama. Prekomerna buka utiče na zdravlje i ponašanje čoveka.

Život u zgradi ima svoje prednosti, ali i mane. Ponekad može da bude iscrpljujuće, naročito ukoliko imate bučne komšije. Bilo da su u stanu ili prolaze kroz hodnik zgrade, prave buku i remete Vaš mir. Brujanje instrumenata, glasna muzika, proslave, renoviranje ili malo dete u stanu pored… Koji god da je izvor buke i koliko god razumevanja da imate, ipak treba da mislite i na svoj udobnost

Ukoliko zbog buke ne spavate dovoljno i nemate spokoj, narednog dana bićete uznemireni i nedovoljno produktivni.

Zvučna izolacija doma predstavlja magičnu reč za sve one koji ne mogu više da se nose sa glasnim komšijama i drugim bučnim spoljnim faktorima, poput brujanja automobila ili laveža pasa. Kako stanovnika ima sve više, neminovno je i da će buka biti veća.

Zvučna izolacija

Kao što se odavno govori o zagađenosti vazduha, u poslednje vreme sve se češće spominje i zagađenost životne sredine bukom. Dani su stresni, pa je adekvatan odmor neophodan. Kako biste uspeli u tome da slobodno vreme provedete kvalitetno i odmorite se, neophodno je da zvučno izolujete svoj dom. U tome Vam najefikasnije mogu pomoći sigurnosna vrata.

Zašto je važna zvučna izolacija doma?

Zvučna izolacija doma može da promeni kvalitet života nabolje. Unižavanje spoljašnjih zvukova koji dopiru u Vaš dom jeste najsigurniji način za sigurno i potpuno opuštanje.

Prilikom izgradnje novih zgrada, strogo se vodi računa o zvučnoj izolaciji. Ipak, ukoliko nemate adekvatna sigurnosna vrata koja zvučno izoluju Vaš stan, imaćete i dalje poteškoća sa bukom. Zvučna izolacija doma postala je stvar javnog interesa.

Prvo i najvažnije, zvučna izolacija doma sprečava dopiranje nepoželjnih zvukova u Vaš stan ili kuću, ali i Vi ćete biti sigurni da komšije neće imati uvid u Vašu privatnost. Intima i diskrecija od presudnog su značaja, naročito ukoliko živite u stanu stambene zgrade.

Imajte na umu i da previše glasni zvukovi, ne samo da su loši za životnu sredinu, već uznemiravaju i ljudsko telo. Kardiovaskularne bolesti, visok krvni pritisak, moždani udar, kao i brojne srčane bolesti, neretko su uzrokovane bukom.

Oštećenje sluha takođe uzrokuje previše buke. Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da više od 1,3 milijarde ljudi pati od problema sa sluhom, dok je 10 procenata svetske populacije stalno izloženo neželjenim nivoima (decibelima) zvuka. Osim toga, javljaju se i poteškoće sa spavanjem, kognitivne neugode i anksioznost.

Zvučna izolacija doma poboljšaće Vaš kvalitet života i kvalitet spavanja. Usled previše buke otežava se čitanje, učenje i razumevanje.

Takođe, zvučna izolacija doma je najbolji način da očuvate svoj ugođaj. Ukoliko posedujete vrata sa zvučnom izolacijom nećete remetiti ni odmor ukućana, kao ni svoj komoditet i ugođaj.

Zvučna izolacija i najbolja sigurnosna vrata

Sigurnosna vrata koja možete da pronađete u kompaniji RAM International obezbediće Vašem domu ne samo zvučnu izolaciju, već i termoizolaciju. Ujedno, omogućiće i neizloženost prašini i neprijatnim mirisima.

Zvučna izolacija

Ukrajinska sigurnosna vrata po meri i sa opšivima učiniće Vaš dom izolovanom oazom mira.

Prestižna kompanija Abwehr je ukrajinski proizvođač sigurnosnih vrata po meri. Velika ponuda boja i različitog dizajna učiniće da Vaš dom zablista, ali i da bude izolovan.

Kvalitet naših ulaznih vrata potvrđuju brojni domaći i evropski sertifikati, među kojima je i – IMS SERTIFIKAT zvučne izolacije od 41db.

Pored toga, u izložbenom prostoru kompanije RAM International, koja je generalni distributer i zastupnik ukrajinskih vrata, možete da pronađete i OMIS unutrašnja (sobna) vrata.

Posetite nas i obezbedite sebi miran san i komforan život – RAM International vrata!

Pročitaj ostale tekstove

boje za zidove paleta
Korisni saveti

Boje za zidove koje su u trendu 2021

Dogodi li Vam se nekada da su Vam dekoracija i dizajn enterijera u stanu postali malo dosadni? Ili je vreme za prolećno spremanje. Ili za