Izaberite vrata za 1 minut!

Salon - Ustanička 230d, Zvezdara, Beograd

Salon - Radnička 37, Čukarica, Beograd

NAVIGACIJA

Zamena sigurnosne brave

zamena sigurnosne brave 1

Podeli tekst na društvenoj mreži:

Zamena sigurnosne brave može značajno da poboljša sigurnost kuće ili poslovnog prostora. Zamena sigurnosne brave će, isto tako, unaprediti bezbedost doma, ali i jačinu sigurnosnih vrata.

Vaš dom ili poslovni prostor sigurni su koliko i sigurnosne brave na vratima. Ukoliko još nemate sigurnosna vrata ili sigurnosnu bravu, najverovatnije ćete vremenom, iz bezbednosnih razloga, poželeti da staru bravu zamenite novom kako biste zaštitili svoju bezbednost i privatnost. Postoji nekoliko načina da to uradite, ali zamena sigurnosne brave može se kvalitetno izvršiti jedino ukoliko birate najkvalitetnije modele.

Ulaganje u bravu je dugoročna investicija koja će vam doneti miran san, osećaj spokoja i sigurnosti.

Brave imaju ključnu ulogu u očuvanju doma, porodice i dragocenosti. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg bi u svakom trenutku trebalo da imate odgovarajući sigurnosni sistem na svojim vratima.

Ukoliko želite kvalitetnu sigurnosnu bravu, morate da nabavite i odgovarajuća sigurnosna vrata.

Zamena sigurnosne brave – Pet stvari koje bi trebalo da znate

Danas se veliki broj sigurnosnih brava specijalno izrađuje za određeni model vrata. Brave više ne dolaze u opštem formatu i ne postoji jedna vrsta brave koja univerzalno funkcioniše na svim vratima i odgovara svakoj svrsi. Da biste bili sigurni da kupujete pravu bravu, morate da znate koju želite da nabavite i na kojim vratima ćete je koristiti.

Moguće je birati između kvaka, zateznih ručica, pametnih brava, brava za PVC vrata i aluminijumska, brava za armirana vrata i elektro-mehaničke brave. Svaka od brava može da se koristi kako za spoljašnja, tako i za unutrašnja vrata, mada su neke od njih pogodnije za određene lokacije. Brava sa zastojom će mnogo više odgovarati spoljnim vratima i pružati odgovarajuću sigurnost.

Zamena sigurnosne brave

Ujedno, trebalo bi da obratite pažnju i na stepen sigurnosti brave. Renomirani proizvođači brava testiraju svoje proizvode i dodeljuju im ocene. Te ocene imaju za cilj da daju generalnu predstavu o tome koliko će sigurnosna brava biti snažna, izdržljiva i sigurna. Brave se testiraju na količinu sile koju mogu da izdrže, kao i na to koliko im vremena treba pre nego što počnu da propadaju.

Mesto na kom će se nalaziti brava je takođe veoma važno. Koliko često se ta vrata koriste, otvaraju i zatvaraju. Brave koje se koriste na spoljašnjim vratima zahtevaju više bezbednosne ocene i karakteristike, dok za unutrašnje brave taj parametar nije od velike važnosti. Ujedno, postoji i značajna razlika u tome da li se brava postavlja na sigurnosna ili klizna, staklena vrata.

Zamena sigurnosne brave vrši se i zbog naprednih karakteristika koje ima zaključavanje. Dobro se raspitajte o svim opcijama pre nego što se odlučite za jednu bravu. Na primer, neke brave imaju zaštitu od udaraca, bušenja ili sličnih vidova provale.

Zamena sigurnosne brave – Značaj kvalitetnog cilindra

Veliki broj brava koristi cilindarski mehanizam. Unutar brave ključ okreće cilindar koji pomoću naprednog mehanizma otključava ili zaključava vrata, u zavisnosti od toga u kom smeru se okreće ključ. Unutar cilindarske brave postoji neka vrsta „slagalice“ koju može da reši samo odgovarajući ključ.

Osnovne komponente u dizajnu cilindrične brave jesu takozvani klipovi koji su podeljeni u parove. Svaki od njih nalazi se u osovini koja prolazi kroz cilindar. Opruge koje se nalaze na vrhu osovine drže klipove u odgovarajućem položaju. Kada ubacite ključ, urezi na ključu potiskuju parove klipova na različite nivoe. Pogrešan ključ neće moći da otključa vrata.

Cilindri su napravljeni od veoma snažnog materijala koji je otporan na udare i druge vrste nasilnog delovanja. Cilindričnu bravu koja je postavljena na sigurnosnim vratima, gotovo da ništa ne može nasilno da otvori. Ona će učiniti da se osećate bezbedno i sigurno.

Najkvalitetnije sigurnosne brave

Ruska sigurnosna ulazna vrata, najpopularnija i najbezbednija sigurnosna vrata moguće je naći u kompaniji RAM International koja je glavni i jedini distributer sigurnosnih i unutrašnjih vrata kompanije TOREX za područje Balkana.

Zamena sigurnosne brave

Naša vrata se montiraju zajedno sa najkvalitetnijim Guardian sigurnosnim bravama i cilindrima čiji kvalitet je potvrđen brojnim sertifikatima.

Ukoliko smatrate da miran i bezbedan san nemaju cenu, kao i da je kupovina bezbednih vrata sa kvalitetnom bravom dugoročna investicija – RAM International je pravo mesto za Vas. Ujedno, dajemo posebne pogodnosti za distributere i dilere.

Kontaktirajte nas ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, a mi ćemo Vam odgovoriti na sva pitanja u veoma kratkom roku.

Saznajte zašto smo najbolji – RAM International.

Pročitaj ostale tekstove

boje za zidove paleta
Korisni saveti

Boje za zidove koje su u trendu 2021

Dogodi li Vam se nekada da su Vam dekoracija i dizajn enterijera u stanu postali malo dosadni? Ili je vreme za prolećno spremanje. Ili za