Poštovani, sadržaj na sajtu će svakodnevno biti dopunjavan do 15.12.2021. Za više informacija slobodno nas pozovite!

NAVIGACIJA

Najkvalitetnija ulazna vrata – Kako ih izabrati za dom?

kako izabrati siigurnosna vrata

Podeli tekst na društvenoj mreži:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sigurnosna ulazna vrata su slika Vašeg doma. Ali pored estetske, najkvalitetnija ulazna vrata moraju da pruže sigurnost, odličnu toplotnu i zvučnu izolovanost.

Nije redak slučaj da prilikom kupovine sigurnosnih ulaznih vrata kupac ne razmišlja o njihovoj pravoj funkciji. Opredeljuje se za najjeftiniji izbor, ne misleći na posledice koje može da ima.

Ram International, ekskluzivni zastupnik za Balkan dve najveće ukrajinske kompanije za proizvodnju sigurnosnih i sobnih vrata – Abwehr i Omis, pripremio je za Vas korisne savete pri izboru ulaznih vrata.

Najkvalitetnija ulazna vrata – Kako ih izabrati za dom?

Prilikom kupovine sigurnosnih ulaznih vrata izuzetno je važno da obratite pažnju na tehničke karakteristike vrata:

 • Debljina materijala od kojih su vrata napravljena
 • Čvrstina i težina vrata
 • Zvučna izolacija
 • Termo izolacija
 • Kvalitet ugrađenog okova na vratima (brave, šarke, kvaka…)
 • Kvalitet završne obrade na metalnim i drvenim delovima vrata
 • Garancija i servis
 • Posedovanje sertifikata

Jeftina sigurnosna ulazna vrata ne zadovoljavaju gotovo nijedan od ovih kriterijuma. Veoma su laka za obijanje, tako da je pravilo broj jedan da prilikom kupovine ulaznih vrata obratite pažnju ne samo na cenu, već i na navedene tehničke karakteristike.

Ukoliko razmišljate o kupovini najkvalitetnijih ulaznih vrata, evo o čemu bi trebalo da povedete računa:

Izaberite model – najvažnija etapa za izbor najkvalitetnijih ulaznih vrata

Prva i najvažnija etapa je izbor modela vrata. Mi Vam predstavljamo dovoljno veliki izbor modela koji će Vas činiti srećnim i zadovoljnim tokom celog dana. Pogledajte i izaberite najkvalitetnija ulazna vrata i model koji će se maksimalno uklopiti u dizajn Vašeg enterijera stana ili kuće.

Izaberite dimenzije za ulazna vrata 

Pre kupovine vrata potrebno je da znate meru građevinskog otvora u koji će vrata biti ugrađena. Kompanija ABWEHR proizvodi najkvalitetnija ulazna vrata u standardnim i nestandardnim dimenzijama. Standardne dimezije su: 88×202, 98×205, 120×205 cm. Dimenzija građevinskog otvora trebalo bi da bude 2-3 cm veća od samih vrata. Mere za vrata kupac može da uzme samostalno, a može i da se obrati prodavcu radi usluge merenja.

Izaberite tip konstrukcije za Vaša sigurnosna vrata

To je komplet karakteristika vrata (debljina krila vrata, debljina štoka, brave i mehanizmi, debljina MDF obloga na konstrukciji krila). Tip konstrukcije označava kvalitet, sigurnost, termo i zvučnu izolaciju. Ram International doo Vam nudi najkvalitetnija ulazna vrata na konstrukcijama koje odgovaraju Vašim potrebama, ne gubeći pri tome ništa od svoje estetike. Naprotiv!

Izaberite završnu obradu za najkvalitetnija ulazna vrata

 • PVC de luxe stambena folija – koristi se isključivo za unutrašnju primenu
 • PVC de luxe VINORIT folija – koristi se za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, odnosno za vrata koja su izložena spoljnim uticajima
 • Laminirana boja – koristi se za unutrašnju i spoljnu primenu

Boja ili dekor 

Treba izabrati boju ili dekor koji će se najbolje uklopiti u dizajn Vašeg postora. Najkvalitetnija ulazna vrata zaslužuju boju i dezen koji će se apsolutno uklopiti u enterijer Vašeg đivotnog prostora.

Izbor otvaranja 

Kako bi pravilno odredili smer otvaranja vrata, potrebno je da iz stambenog prostora budete okrenuti licem prema vratima. Ako su šarke sa leve strane, znači da su vrata leva, situacija je ista i kod desnih vrata.

Uz ove stručne savete kompanije Ram International, sasvim sigurno ćete odabrati prava vrata za Vaš stan i kuću. Vrata koja će pre svega biti Vaša sigurnosna zaštita, a osim toga zadovoljiće Vaše estetske afinitete.

 

Pročitaj ostale tekstove

boje za zidove paleta
Korisni saveti

Boje za zidove koje su u trendu 2021

Dogodi li Vam se nekada da su Vam dekoracija i dizajn enterijera u stanu postali malo dosadni? Ili je vreme za prolećno spremanje. Ili za

ŽELITE LI VIŠE?

Zakažite
besplatno merenje!